POGOSTA VPRAŠANJA

O darilnih paketih ZVEZDAR® in njihovi uporabi

Kaj je darilo ZVEZDAR®?

Darilo ZVEZDAR® sestavljajo ilustrirana škatla, knjižica s podrobnimi informacijami o aktivnostih, ki so na izbiro, in darilni bon brez označene vrednosti, ki služi kot plačilno sredstvo.

Kako deluje darilni paket ZVEZDAR®?

Iz naše ponudbe izberete darilni paket in ga podarite osebi, ki jo želite razveseliti. Prejemnik paketa bo lahko izbral eno od številnih aktivnosti, ki so predstavljene v priloženi knjižici, poklical izbranega ponudnika na številko, ki je zapisana v kontaktnih podatkih v predstavitvi ponudbe, ter rezerviral termin. Ob dogovorjenem času bo nato prišel k ponudniku in s priloženim darilnim bonom izkoristil izbrano aktivnost ali storitev. 

Kako dolgo so veljavni darilni paketi ZVEZDAR® ?

Darilne pakete ZVEZDAR® je mogoče izkoristiti do datuma, ki je označen na darilnem bonu, informacije o veljavnosti pa so navedene tudi v predstavitvah darilnih paketov na tej spletni strani. Zvezdar pakete vedno umakne iz prodaje najmanj štiri mesece pred iztekom veljavnosti bonov, zato imajo prejemniki vedno dovolj časa, da jih izkoristijo. 

Kdaj je mogoče izkoristiti aktivnosti iz darilnih paketov ZVEZDAR® ?

Aktivnosti iz darilnih paketov ZVEZDAR® je mogoče izkoristiti kadarkoli v času veljavnosti darilnega bona. Seveda pa so nekatere aktivnosti zaradi načina njihovega izvajanja omejene na določene dneve ali letne čase, na minimalno število udeležencev, njihova izvedba pa je lahko odvisna tudi od vremenskih razmer (npr. zimski športi, za katere je potreben sneg). Vse informacije o času izvajanja aktivnosti so navedene ob predstavitvi posamezne aktivnosti oziroma storitve. Priporočamo vam, da ne čakate na zadnje tedne veljavnosti darilnega bona za razervacijo. Prej boste rezervirali, več možnih terminov vam bo izbrani ponudnik lahko predlagal. 

Ali bo imela oseba, ki bo prejela darilo, kakšne dodatne stroške ob koriščenju darilnega bona?

Ne. Z darilnimi paketi ZVEZDAR® ni neprijetnih presenečenj: v ceno darilnega paketa so vključeni vsi elementi ponudbe, ki so za vsakega ponudnika podrobno predstavljeni v priloženi knjižici.  

Prejel sem darilo ZVEZDAR®. Koliko časa vnaprej moram rezervirati izbrano aktivnost?
To je odvisno od ponudnika in aktivnosti oziroma storitve. Veliko doživetij je vezanih na določen letni čas, zato so njihovi ponudniki takrat bolj obremenjeni in je nujna rezervacija vnaprej. V vsakem primeru priporočamo, da rezervirate čimprej, saj vam bo tako ponudnik lahko predlagal več možnih terminov.
Rezerviral sem termin pri enem od ponudnikov v darilnem paketu ZVEZDAR®, vendar ob izbranem terminu ne morem priti. Kaj moram storiti?

Čimprej pokličite ponudnika in se dogovorite za nov termin oz. odpovejte rezervacijo.

Ob pregledu vaše spletne strani sem opazil, da se ponudba paketa na spletni strani nekoliko razlikuje od ponudbe, predstavljene v knjižici iz mojega paketa. Zakaj?

Nekaj mesecev pred iztekom veljavnosti posameznega paketa ga Zvezdar umakne iz prodaje in nadomesti z njegovo novo izdajo, ki vsebuje tudi osveženo ponudbo doživetij. Paketi, ki niso več v prodaji, na spletni strani niso več predstavljeni. Darilni bon tako lahko izkoristite pri enem od ponudnikov, ki so navedeni v vaši knjižici.

V primeru, da je po tiskanju in začetku prodaje vašega paketa pri ponudnikih prišlo do kakršne koli spremembe (npr. nove telefonske številke ali drugi pomembni podatki), so vse tovrstne spremembe objavljene tukaj. V primeru, da se je ponudbi vašega paketa pridružil kakšen nov ponudnik, lahko to preverite tukaj

Nakup darilnih paketov ZVEZDAR®

Kje lahko kupim darila ZVEZDAR®?

Darilne pakete lahko kupite na tej spletni strani, pa tudi na več kot 180 prodajnih mestih po vsej Sloveniji – zadnji seznam prodajnih mest Zvezdarjevih paketov lahko najdete tukaj
Ves čas dodajamo nova prodajna mesta, o čemer vas sproti obveščamo preko naših e-novic, Zvezdarjeve Facebook strani in Twitterja

Kakšne oblike plačila so možne ob nakupu na zvezdar.com?

Plačate lahko z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico.

Ob nakupu z bančnim nakazilom boste takoj po oddaji naročila prejeli elektronsko sporočilo z vsemi potrebnimi informacijami za plačilo (znesek, sklic, številka Zvezdarjevega bančnega računa…).

Ob nakupu s kreditno kartico pa boste ob potrditvi naročila preusmerjeni na spletno stran PayPal (v angleščini), kjer boste vnesli vse potrebne podatke. Sistem, ki ga uporabljamo, od vas ne bo zahteval ustvarjanja profila na strani PayPal, vnesti boste morali le podatke, ki jih morate običajno pustiti ob plačilu s kreditno kartico. 

Je mogoče naročene pakete plačati tudi po povzetju?

Naša spletna stran tega trenutno ne omogoča, vendar nam lahko v tem primeru vaše naročilo posredujete po e-pošti. Ob plačilu po povzetju je poleg stroškov dostave potrebno tudi plačilo stroškov splošne položnice, ki se obračunajo po ceniku Pošte Slovenije.

Je nakup s kreditno kartico na vaši spletni strani varen?

Varnost spletnega plačila na naših straneh vam zagotavlja naš partner, mednarodno uveljavljeni plačilni sistem PAYPAL. Rešitev, ki jo uporabljamo, je podprta s protokolom SSL (Secure Socket Layer), ki jo uporablja velika večina spletnih trgovin. Vaši podatki so kriptirani in se nikoli ne posredujejo nezaščiteni preko spleta. Zvezdar nikoli ne hrani vaših podatkov; za to je avtoriziran izključno naš partner PAYPAL. Na naši spletni strani torej lahko plačujete brez skrbi. Če ne želite plačati s plačilno kartico preko spleta, vam omogočamo tudi nakup preko bančnega nakazila. 

Naročene pakete sem plačal; kdaj jih bom prejel?

Ves čas se trudimo za najhitrejšo možno dostavo. Po prejemu vašega plačila bo naročen darilni paket odpremljen najkasneje v 24 urah po prejemu plačila. Pakete dostavlja Pošta Slovenije (priporočena pošta), zato so praviloma dostavljeni naslednji dan oziroma v skladu z dostavnimi časi in pogoji Pošte Slovenija.

Lahko darilo ZVEZDAR® pri nakupu na vaši spletni strani pošljem na naslov obdarovanca?

Seveda, darila lahko pošljemo na katerikoli naslov v Sloveniji. Pri naročilu je naslov prejemnika lahko drugačen od naslova plačnika. (Pozor: ob naročilu boste morali vnesti tudi telefonsko številko prejemnika, saj jo potrebujemo v primeru težav z dostavo.)

Lahko naročenim paketom dodam tudi sporočilo?

Da, ob naročilu lahko v za to namenjeno okence tudi vpišete sporočilo naslovniku naročenih paketov, mi pa ga bomo priložili vaši pošiljki. 

Mi lahko ob spletnem nakupu izstavite račun na podjetje?

Seveda. Ob nakupu lahko vnesete vse podatke o podjetju, na katerega želite prejeti račun. Naročila za podjetja pa sprejemamo tudi po e-pošti, kjer nam lahko najlažje sporočite vse vaše želje glede računa in dostave. 

Kje lahko dobim več informacij o paketih ZVEZDAR® in nakupovanju na tej spletni strani?

Ekipa Zvezdarja vam je z veseljem na voljo. Lahko nam pišete preko kontaktnega obrazca, na naslov Zvezdar d.o.o., Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, ali pa nas pokličite na telefonsko številko 01/ 58 98 116