Doživite in občutite preteklost

Odprt pogled na mogočno ostenje Grintavcev daje Šenkovi domačiji osupljiv pridih narave. To je kraj, kjer zgodovina zaživi v sedanjosti, kjer z aktivnim doživljanjem narave spočijete telo in duha. Lokacija je že pred 500 leti prepričala njene prednike, ki so postavili ta neponovljivi biser alpske arhitekture. Z družinsko ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, zato je del spomeniškega varstva. Na domačiji vam bodo šle v slast njihove stare domače jedi, ki so pripravljene iz lastnih ekološko pridelanih živil. Jezersko je odlična izbira za številne aktivnosti v naravi, ljubitelje živali pa bodo na kmetiji pozdravile ovce, krave, prašiči, kokoši, race, mačke in pes čuvaj Arči.

Bližnje znamenitosti: Planšarsko jezero, izvir mineralne vode, Češka koča, muzej Jenkova kasarna, ledenik pod Skuto, lehnjakotvorni izviri, stara cerkev svetega Ožbalta in cerkev svetega Andreja s freskami iz 14. stoletja…

Izbirate lahko med:
  • Prenočitev v sobi z zajtrkom. Za 2 osebi.
  • Najem apartmaja. Za 4 osebe.

Pri njih lahko poskusite:

  • masunjek, obara z ajdovimi žganci, pečena jagnjetina s prilogo, štruklji, pečenice s kislim zeljem, suhe mesnine, domače marmelade, sadni sokovi, domači kruh in pecivo.

Posebna ugodnost:

  • 15% popust na dodatno nočitev.

Možno bivanje in doplačilo za otroke.

Več o ponudbi:

Brezplačne aktivnosti:
Pohodništvo, sprehodi, oddih v nara- vi, ogled živali slovenskih avtohtonih pasem in bližnjih znamenitosti 

Aktivnosti z doplačilom:
Uporaba savne, najem opreme za tek na smučeh, najem gorskih koles

Informacije za rezervacijo:

ŠENKOVA DOMAČIJA
Zgornje Jezersko 140
4206 Zgornje Jezersko
Tel. 031 777 188 senkova.domacija@gmail.com 

Rezervacija ni možna v času poletnih počitnic in za novo leto.

Na voljo v darilnem paketu: