Mürski rečni wellness

Vabljeni ste na veslanje po reki Muri, ki je tako prijetno in sproščujoče, da so ga organizatorji poimenovali kar »mürski rečni wellness«. Prijetno pozibavanje na vodi bo le tu in tam poživilo prečkanje rahlih brzic na drči (ali jezu) na Muri. Vmes boste vstopili v bobrovo območje, občudovali čudovite nasade belega topola, in poslušali zanimive zgodbe in legende o Muri in dogajanju na njej v preteklosti. Ogledali si boste lahko tudi Babičev mlin pri Veržeju in se z mlinarjem pogovorili o njegovem delu. Na Otoku ljubezni boste vsi novopečeni čolnarji doživeli še čolnarski krst in prejeli certifikat, prijeten izlet pa zaključili z ogledom replike starega plavajočega mlina, tkalske delavnice in zgodbo o Bűjraših v brežni hiši. Za tiste, ki jim dve uri ni dovolj, pa je na voljo še nekoliko daljša različica čolnarjenja po mlinarski poti.

Izbirate lahko med:
  • Čolnarjenje po Muri » Mürski rečni wellness«: vožnja z brodom, voden ogled plavajočega mlina in bűjraškega muzeja z ogledom predstavitvenega filma, ogled tkalske delavnice. Za 1 osebo. 
  • Čolnarjenje »Po mlinarski poti« s čolnarsko malico in pijačo. Za 1 osebo.

Doživetje se izvaja v skupinah 6 oseb.

Prinesti morate: udobna športna oblačila in vremenu primerno obutev, pokrivalo.

Zagotovljena oprema: rešilni jopič, veslo.

Informacije za rezervacijo:

MURSKI ČOLNAR

Društvo čolnarjev Dokležovje
Glavna ul. 87, Dokležovje
9231 Beltinci
Tel. 040 292 409
murski-colnar@gmail.com 

Kraj aktivnosti:
Vkrcanje za Mürski rečni wellness je v Krogu pri Murski Soboti, za čolnarjenje po mlinarski poti pa pod mostom čez Muro pri Radencih oz. v Petanjcih.

Izvajanje aktivnosti:
Po predhodnem dogovoru od aprila do novembra oz. ob ugodnih vremenskih pogojih in vodostaju reke Mure.

Na voljo v darilnih paketih: