Uporaba piškotkov na zvezdar.com


Naša spletna stran uporablja piškotke – majhne datoteke iz črk in številk, ki jih med vašim obiskom spletnega mesta strežnik pošlje vašemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na vašo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero dostopate do spletnega mesta.

Ali preprosteje: piškotki so orodje, s pomočjo katerega spletna stran razločuje enega obiskovalca od drugega. Z njihovo pomočjo lahko zagotovimo, da je spletna stran prilagojena uporabnikom in jo po potrebi naredimo prijaznejšo uporabnikom. Z nadaljevanjem obiska na naši spletni strani sprejemate njihovo uporabo.

Uporabljamo naslednje piškotke:

- Nujno potrebni piškotki. Brez teh piškotkov naša stran ne bi delovala. To so npr. piškotki, ki omogočajo logiranje v uporabniški račun in uporabo košarice.
- Piškotki za analiziranje obiska strani. Te piškotke uporabljajo orodja, ki razločujejo in štejejo število obiskovalcev ter beležijo npr. zaporedje strani, ki jih posamezen uporabnik obišče. Z njihovo pomočjo lahko spletno stran izboljšamo tako, da je prijaznejša za uporabo.

Seveda piškotki niso namenjeni zbiranju ali beleženju kakršnih koli osebnih podatkov.

Piškotki, ki jih uporabljamo na www.zvezdar.com so naslednji: 

Ime piškotka Ponudnik Opis Trajanje

__utma
__utmb
__utmc
__utmz

Google Analytics    

Piškotki googlovega orodja Google Analytics za anonimno analiziranje obiska in uporabe naše spletne strani (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki...). Več o posameznih piškotkih google analytics si lahko  preberete tukaj (v angleščini).

__utma: 2 leti
__utmb: 30 minut
__utmc: do konca vsakega obiska
__utmz: 6 mesecev

WasabiAnalyticsMaki

Wasabi Analytics

Piškotki, namenjeni podrobnejši anonimni analizi uporabe nakupovalne košarice na zvezdar.com

Največ 3 leta od začetka seje.

Frontend

Magento

Piškotek za uporabo 'Moje košarice' med spletnim nakupom.

Do konca seje.                                                                           

Nastavitve glede sprejemanja ali zavračanja piškotkov si lahko za vse vaše obiske prilagodite v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. 

Primeri novih doživetij iz paketov ZVEZDAR